image
 |  0 27 Серпня 2022 | 11:57

Розповіли, скільки вчителів з Луцької громади перебувають закордоном

Станом на кінець серпня за межами країни перебувають 188 вчителів загальноосвітніх шкіл Луцькї громади, – розповів Суспільному керівник міського департаменту освіти Віталій Бондар.

Всього в Луцькій громаді працюють орієнтовно чотири тисячі педагогів.

Зі слів Віталія Бондаря, наразі заклади освіти мають повну автономію в кадрових питаннях. Відтак, самостійно вирішуватимуть, що робити з тим, чи іншим вчителем. Додає: якщо школа вирішила працювати в онлайн режимі, то педагог, який перебуває за кордоном, може працювати дистанційно.

Якщо ж заклад освіти з 1 вересня повертається до звичного навчання – то відповідно до змін в кадровому законодавстві, вчитель може написати 

Станом на 25 серпня загальноосвітні заклади Луцької громади ще визначаються, у якій формі розпочнуть навчальний рік. Остаточне рішення школи мають ухвалити і донести до батьків 30 серпня.

У Луцькій територіальній громаді до навчального року 2022/2023 готові 33 із 38-ми шкіл. У цих закладах є укриття і навчання відбуватиметься в офлайн форматі. Ще в п'яти школах громади, де захисних приміщень немає або вони не готові до використання, учні навчатимуться дистанційно або шукатимуть альтернативні приміщення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі патрульні в темну пору доби розшукали зниклу дитину (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити