image
 |  547 15 Травня 2024 | 11:52

Самовільне використання водних ресурсів: на Волині покарали громаду

В результаті співпраці Державної екологічної інспекції у Волинській області та Камінь-Каширської обласної прокуратури за порушення природоохоронного законодавства Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради сплатить понад 110 тис. гривень шкоди завданої довкіллю.

Про це інформує Державна екологічна інспекція у Волинській області, - пише ВолиньUA.

В лютому 2022 року інспекторами Державної екологічної інспекції у Волинській області проведено планову перевірку державного нагляду (контролю), щодо додержання Управлінням гуманітарної політики Любешівської селищної ради, вимог природоохоронного законодавства.

За результатами проведеної перевірки встановлено, що Управління здійснювало самовільне спеціальне використання водних ресурсів за відсутності відповідного дозволу, що є порушенням ч.1 ст. 49 Водного кодексу України.

Згідно Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів державними інспекторами розраховано шкоду завдану довкіллю, що становить 110899,80 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку 30 вулиць підключать до проєкту "Стріткод"

Оскільки від добровільного відшкодування заподіяних збитків підприємство відмовилось, було подано позов про їх стягнення в судовому порядку.

Керівник Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Волинській області звернувся до Господарського суду Волинської області з позовом про стягнення з Управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради збитків в розмірі 110899,80 грн.

Рішенням Господарського суду Волинської області позов задоволено.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити