image
 |  9 26 Лютого 2018 | 14:13

Санкції проти Росії діятимуть до звільнення Криму, – посол США

Посол США в Україні Марі Йованович заявила про збереження антиросійських санкцій до моменту повернення окупованого півострова Крим під контроль України.
Про це заявила Йованович, виступаючи на четвертому міжнародному форумі «Окупований півострів: чотири роки опору», - повідомляє "Вголос" із посиланням на «Укрінформ».
«Сполучені Штати ніколи не приймуть тимчасової окупації Криму... Наша позиція дуже чітка: Крим – це Україна, і санкцїі, пов'язані з Кримом, залишатимуться чинними до того моменту, поки Україна не візьме під свій контроль Крим. Ці заходи посилюватимуться», – сказала Йованович.

Посол зазначила, що тема Криму залишається на порядку денному США і міжнародних організацій.
«ООН не забуватиме про Крим», – переконана Йованович.

Посол констатувала, що Росія продовжує порушувати міжнародне право і права людей на окупованому півострові, а ФСБ Росії посилює тиск на незгодних з політикою Кремля в Криму.
«Тактика російських спецслужб включає викрадення людей, фізичний вплив на них, тортури, депортацію та залякування. За російськими законами заборонені навіть мирні зустрічі», – зазначила вона.

Вона пообіцяла, що США співпрацюватимуть з Україною та міжнародними партнерами, щоб відновити територіальну цілісність нашої держави.
«Ми віримо в це», – заявила Йованович.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити