image
 |  4 28 Серпня 2023 | 14:18

СБУ вистежила жительку Херсона, яка наводила "Шахеди" окупантів на медзаклади міста

Служба безпеки вистежила та затримала завербовану російськими спецслужбами жительку Херсона, яка коригувала вогонь загарбників по місцях дислокації захисників, транспортній інфраструктурі та медичних закладах міста.

Про це інформують пресслужби СБУ, ОГП, Херсонської облпрокуратури.

"За даними слідства, підозрювана налагодила зв’язок із співробітником ФСБ РФ. Вона збирала і передавала йому дані про місця дислокації, пересування сил та засобів ЗСУ й інших сил Оборони у місті Херсоні. У подальшому ворог планував наносити по українським позиціям ракетні та артилерійські удари. Також вона коригувала обстріли збройних сил країни-агресора по транспортній інфраструктурі та медзакладах обласного центру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили збили 4 ракети з 6

За її координатами російські окупанти здійснювали регулярні удари по місту, застосовуючи реактивні системи залпового вогню "Град" і дрони-камікадзе "Шахед".

Усю зібрану інформацію вона передавала агресору через месенджер у вигляді скріншотів карт з позначками об’єктів.

Під час обшуку у російської агентки вилучено засоби зв’язку із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора.

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити