image
 |  4 30 Листопада 2022 | 10:23

СБУ завітала до монастиря РПЦ на Закарпатті (ФОТО)

Служба безпеки України 30 листопада проводить контррозвідувальні заходи на території одного з монастирів Мукачівської єпархії РПЦ в Україні на Закарпатті.

Заходи відбуваються у межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні, - повідомляє пресцентр СБУ.

"За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень монастиря для виявлення заборонених до обігу предметів. Також здійснюють перевірку осіб на території монастиря щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України", – йдеться у повідомленні.

В СБУ наголошують, що усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та проводяться для "перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку "русского мира". А також для "недопущення використання приміщень УПЦ для переховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів та для убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

"Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України", – йдеться у повідомленні СБУ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити