image
 |  0 3 Грудня 2018 | 13:43

Ще один виграш: клієнти банків-банкрутів судяться з Нацбанком

В Україні вкладники проблемних банків активно подають позови до Нацбанку. Звинувачують регулятора у банкрутстві фінустанов.

Деякі фізичні особи вже отримали позитивне рішення Верховного Суду. Крім того, 28 листопада Кременчуцький завод дорожніх машин домігся в Окружному адмінсуді Києва рішення про визнання Нацбанку винним у банкрутстві банку "Хрещатик", - передає ubr.ua. 

"Рішення Верховного Суду оскарженню не підлягають. Тому ми вже подали позов до Печерського суду про стягнення завданих людям збитків - сум понад 200 тисяч гривень. Адже 200 тисяч виплатив Фонд гарантування вкладів. Новий же процес цікавий тим, що відповідальність Нацбанку за банкрутство визнана перед корпоративним вкладником. Для нього повернути свої гроші у порядку 7-ї черги у рамках офіційного банкрутства після продажу активів проблемного банку Фондом гарантування просто нереально", - розповів адвокат Ростислав Кравець. 

За його словами, гроші виплачуватимуть з державного бюджету. Це не дуже добре для платників податків, але справедливо по відношенню до вкладників. 

"Водночас було б правильно, щоб відповідальність була персональна - стосувалася всіх членів правління Нацбанку, які спочатку потурають при розростанні фінансових проблем у банках і не приймають оперативних заходів. А потім стверджують рішення про їх неплатоспроможності", - зауважив Кравець. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реальна вирубка лісу в 28 разів перевищує офіційні дані, які надають у відомстві Володимира Бондара

Скоріше за все, Національний банк подасть апеляцію на рішення столичного суду. 

"З урахуванням того, що фізособи вже визнали відповідальність Нацбанку за доведення банку "Хрещатик" до неплатоспроможності, думаю, що кожен наступний процес буде йти швидше. А буде їх чимало", - резюмував адвокат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити