image
 |  157 3 Лютого 2024 | 13:27

Шацьк тепер не смт, а селище

26 січня набув чинності Закон України «Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України» від 28.07.2023 №3285-IX.

Про це нагадують у Шацькій селищній раді.

Верховна Рада України 28 липня 2023 року прийняла в другому читанні та в цілому проєкт Закону про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України (реєстр. №8263), який за результатами доопрацювання до другого читання отримав назву «Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України».

Законом визначено порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць, їх найменування та перейменування, зміни категорій населених пунктів, вирішення інших питань адміністративно-територіального устрою України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині прикордонники спіймали лісорубів (ФОТО)

Так, згідно із документом, тепер усі населені пункти з компактною забудовою та чисельністю населення понад 10 тисяч мешканців матимуть статус міста.

Населені пункти, де є садибна забудова та чисельність населення понад 5 тисяч жителів, будуть просто селищами. Ініціатива скасовує поняття «селище міського типу» (смт). Тобто Шацьк відповідно до закону – вже не смт, а селище.

Керівники установ, закладів та структурних підрозділів Шацької селищної ради мусять зробити документацію відповідним до закону.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити