image
 |  7 14 Вересня 2018 | 05:14

Володимир-Волинська школа-інтернат може стати ліцеєм

Перейменувати Володимир-Волинську спеціалізовану школу інтернат I-III ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» у Володимир-Волинський ліцей «Центр освіти»  Волинської обласної ради рекомендувала 13 вересня постійна комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, підтримавши відповідний проект рішення.
Про це йдеться на сайті Волиньради.
Нагадаємо, навколо цього навчального закладу було чимало дискусії щодо того, з якого бюджету він повинен фінансуватися. Щоб мати статус обласного закладу, в школі необхідно мати не менше 70% учнів із області, решта можуть бути мешканцями Володимира-Волинського.
На попередньому засіданні комісія відклала розгляд питання, оскільки було чимало нюансів, які не дозволяли цього зробити.
Перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик побував у закладі та вивчав ситуацію у складі робочої комісії.
Він наголосив, що повних відповідей на всі питання немає досі. Однак, є принципова позиція: зберегти майно закладу в обласній комунальній власності. Зі слів Пирожика, пропорції у складі учнівського контенгенту формально збережені.

Найскладніше питання — доля дитячого садочка, який діє при школі. Бюджетне законодавство не дозволяє фінансувати дошкілля з обласного бюджету. Разом із тим, з адміністрацією закладу досягнуто згоди про те, що з 1 січня наступного року дитячий садок буде виведено зі структури обласного закладу.
Заслухавши всі позиції, комісія підтримала проект рішення про перейменування Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату I-III ступенів «Центр освіти та соціального-педагогічної підтримки».
Крім того, підтримали проект про реорганізацію Сенкевичівської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Волинської обласної ради. Йдеться про приєднання школи до Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іваничівському районі заборгованість по заробітній платі перевищує 800 тисяч

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити