image
 |  5 20 Березня 2023 | 11:57

Сі Цзіньпін прилетів до москви

Сі Цзіньпін прилетів до Москви для контакту з особою, яка розшукується МКС.

Про це повідомляють телеграм-канали, - пише ВолиньUA.

Напередодні у Пекіні заявили, що Міжнародний кримінальний суд, який видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна, має зайняти "справедливу позицію".

Також стало відомо, що Сі Цзіньпін планує провести телефонну розмову з президентом Володимиром Зеленським після поїздки до Москви. Це стане першим прямим контактом глав України та Китаю з початку великої війни РФ проти України. Про що саме Сі хоче говорити з українським президентом, не повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель військових у навчальному центрі на Чернігівщині: деталі

Нагадаємо, Сі Цзіньпін попередньо зазначав, що "мною запропоновано ряд підходів, а саме: дотримання цілей і принципів Статуту ООН, повага до законних інтересів безпеки всіх країн, підтримка зусиль, спрямованих на мирне врегулювання кризи, та забезпечення стабільності глобальної промисловості й ланцюгів постачання. Вони стали фундаментальними принципами Китаю для вирішення "української кризи".

Секретар РНБО України Олексій Данілов вже відповів на план Китаю, що "пункт перший і головний - капітуляція або виведення російських окупаційних військ із території України відповідно до норм міжнародного права, Статуту ООН".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити