image
 |  0 22 Серпня 2022 | 10:23

Системи ППО окупантів під Євпаторією потрапили на фото пляжників

Відпочивальники в окупованому Криму сфотографували російські системи протиповітряної оборони С-400 під Євпаторією та опублікували фотографії у соціальних мережах.

Про це пише "Радіо Свобода".

Фото озброєння було зроблено в районі озера Терекли (Солоне) неподалік села Молочне. Про роботу ППО в цьому районі повідомлялося у п'ятницю та в суботу.

У неділю ввечері призначений Росією "губернатор" анексованого Севастополя Михайло Розвозжаєв також написав у Telegram, що російські системи ППО "відпрацювали чергові об'єкти на підходах до Бельбека (військовий аеродром – ред.) з боку Євпаторії". У суботу окупанти повідомили, що над штаб-квартирою Чорноморського флоту Росії збили безпілотник, але він влетів у дах.

Незалежний OSINT-дослідник Бенджамін Піттет звернув увагу на фотографію систем ППО, опубліковану наприкінці липня користувачем "ВКонтакте". Фото містило географічні координати. Ці координати показують, що знімки були зроблені поблизу Молочного.

"Радіо Свобода" вдалося знайти знімки установок, які можна геолокувати в цьому ж місці, зроблені поблизу. Їх опублікував ще один користувач "ВКонтакте". Фотографії дозволяють підтвердити, що йдеться про установки С-400.

Знімки були зроблені, судячи з геолокації телефону їхнього автора (досить точної, як випливає з міток в інших його постах), за 1,5 кілометра від поля, на косі між Терекли та Чорним морем.

Сервіс супутникових знімків Planet.com дозволяє побачити сліди на місці можливого розташування установок ППО з космосу та визначити, що активність на цій ділянці почалася не пізніше 15 липня, після чого кількість доріг у полі збільшувалася.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити