image
 |  167 15 Травня 2024 | 12:21

Ситуація складна, викликає занепокоєння, - Пентагон про ситуацію на фронті

У Міністерстві оборони США заявили, що окупаційна армія РФ наразі намагається просунутись вперед на території України, ситуація на полі бою складна − і все це викликає занепокоєння.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на брифінг речника Пентагону Пата Райдера.

"Зараз в Україні складна ситуація на полі бою. Але за всіма даними, ви знаєте, що українці продовжують вживати заходів для захисту своєї території. І ми зробимо все можливе, щоб надати їм критично важливе озброєння і припаси, яких вони потребують".

Речник підкреслив, що нині американська сторона наполегливо працює над тим, щоб пришвидшити надання допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за добу відмінусували 1 510 окупантів

На запитання, що могло стати причиною загострення ситуації, Райдер сказав, що це була сукупність різних факторів, серед яких і затримка зі схваленням допомоги з боку США.

"Зрозуміло, що є інші партнери по всьому світу, які надають допомогу Україні. Але росіяни скористалися ситуацією на полі бою і намагаються просунутися вперед. Якими б незначними не були ці просування, це, безумовно, викликає занепокоєння", – підсумував представник Пентагону.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити