image
 |  2 10 Січня 2023 | 13:19

Скільки захисників з Азовсталі перебуває в полоні росіян

У російському полоні досі перебуває приблизно 2 тис. українських військових, які боронили Маріуполь на Донеччині.

Точну кількість полонених називати не можна з міркувань безпеки. Про це повідомила співзасновниця Асоціації родин захисників Азовсталі Галина Клемпоуз, передає "Еспресо".

"Ми не можемо публікувати точну кількість, бо це може вплинути на ситуацію. В полоні досі перебуває близько двох тисяч оборонців Азовсталі - жінки і чоловіки", – сказала Клемпоуз.

Вона підкреслила, що після повернення з полону захисникам необхідний певний час для проходження "всіх потрібних процесів".

"Це досить індивідуальні процеси. Якогось певного часу на певні процедури визначити неможливо, все залежить від стану здоров'я. Якщо брати узагальнено — то це місяць-півтора бажано їх не турбувати. І щоб вони перебували під наглядом лікарів з опікою рідних людей поруч. Це індивідуальні моменти, бо багато хто отримав поранення в Маріуполі, багато захисників отримали загострення стану свого здоров'я під час полону. Конкретних термінів назвати нереально", – пояснила Клемпоуз.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити