image
 |  7 31 Травня 2021 | 11:47

Скільки Зеленський і Порошенко заплатили телеканалам олігархів під час виборів?

«Наші гроші» підрахували, скільки грошей топ-політики заплатили телеканалам українських олігархів на президентських виборах 2019 року.

Про це повідомляють «НАШІ ГРОШІ».

Відповідні дані оприлюднив проект Clarity-project у розділі «Фінансування політиків». (Наголошуємо – це суто офіційні платежі з виборчих штабів. Тут не враховані неофіційні стосунки політиків з ток-шоу Шустера та Мосійчук, компліментарні сюжети про героїв та зневажливі «розслідування» про їхніх конкурентів.)

«ТРК Україна» у 2019 році зібрало 461 млн грн, «1+1» – 242 млн грн.

Петро Порошенко заплатив каналу Ахметова найбільше з усіх кандидатів – 97 млн грн. І це у десять разів більше, ніж він у той же період заплатив телеканалу Коломойського – 10 млн грн. Нагадаємо, під час правління Порошенка держава відібрала у Коломойського «Приватбанк» та запровадила вигідну Ахметову формулу «Роттердам+».

У свою чергу, Володимир Зеленський робив рівно навпаки. Він та «Слуга народу» найбільше заплатили каналу Коломойського – в сумі 41 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засекpечені не легальні товаpи з Жулянського «дьюті фрі» спливли на Волині (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити