image
 |  7 15 Листопада 2019 | 18:49

Скороход розповіла про погрози від Арахманії та «зарплати в конвертах»

За словами нардепки, її змушували голосувати за "вказівкою" фракції.

Виключена зі складу фракції "Слуга народу" народна депутатка Анна Скороход розповіла про погрози від голови фракції Давида Арахамії після її голосування проти ринку землі.

Про це вона заявила у кулуарах парламенту.

"Так (спілкувалася з Арахамією після голосування - прим.ред.). "Закрий рота", "Я тобі сказав не ставити правки", "Думай, що ти робиш, інакше ми тебе розмажемо" - всяке таке. І це не тільки від Давида", - наголосила Скороход.

За словами нардепки, їй також надходять телефонні дзвінки з погрозами від людей, які називають себе "співробітниками апарату правління".

"Мені періодично телефонували, представлялися з апарату і говорили, що я не так голосую, і подумати над своїми діями. Мене Богдан (керівник Офісу президента Андрій Богдан - прим.ред.) не запрошував. У мене тисяча і одне повідомлення, зокрема з погрозами. Але я не можу говорити, що це звідти або звідти, оскільки номери мені невідомі", - додала вона.

Окрім цього, коментуючи звинувачення Арахамії про те, що вона пропонувала нардепам "грошову допомогу", Скороход сказала, що депутати нібито отримують по 5 тисяч доларів "у конвертах".

Водночас вона не уточнила, хто і кому видає такі "зарплати".

"Ви самі бачили і зафіксовані були випадки передання конвертів і всього іншого. Ви самі все це знаєте", - резюмувала нардепка.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що народних депутатів Анну Скороход і Антона Полякова виключили зі складу фракції "Слуга народу".

Напередодні Скороход з трибуни заявила, що її цивільного чоловіка Олексія Алякіна затримали через те, що вона

Новий скандал у "Слузі народу". Чому Скороход і її чоловік Алякін опинились у центрі конфлікту, через який її вигнали з фракції

не голосувала за "указом" фракції" щодо ухвалення у першому читанні законопроєкту про відкриття ринку землі. "Сьогодні за мої політичні вподобання та бачення і за те, що я не голосувала так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного з замів Адміністрації президента, одного з замів генерального прокурора, мого чоловіка було затримано", - сказала вона.

Скороход звернулася особисто до президента, ДБР та інших правоохоронних органів з проханням "зупинити свавілля". У 2011-2012 роках Алякіна вважали основним власником підмосковного банку "Пушкіно", який за своїми активами входив у другу сотню російських банків, пише BBC. Однак формально його доля завжди була нижче 20%. 30 вересня 2013 року ЦБ відкликав у банку ліцензію. Зазначається, що у Алякіна було кілька банків. "Пушкіно" - найбільший з них. Крах "Пушкіно", який залучив 24 мільярди рублів приватних вкладів, восени 2013 року дав старт банківській кризі довіри. На той час Алякін вже продав і "Пушкіно", й інші банки - "Кедр", Інтеркапітал-банк, "Окский", "Маст-банк". Останнім він у лютому 2014 позбувся "Юнікорбанку".

У Росії Алякіна звинувачують в шахрайстві, а сам він каже, що його не можна екстрадувати, тому що він воював у батальйоні "Айдар". Алякін є бізнес-партнером підприємця Павла Фукса.

Своєю чергою, лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що партія до затримання чоловіка політика не має жодного стосунку. "Якщо ви зараз зайдете в Google і загуглите цивільного чоловіка пані Скороход - ви все зрозумієте. Ми як політична партія до цього не має жодного стосунку".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити