|  5 8 Серпня 2018 | 09:58

Слідчий волинської Нацполіції заявляє, що матеріали в ЗМІ, які його компроментують є замовними

Слідчий волинської Нацполіції Володимир Ухо заявляє, що стаття  «Слідчий на «євроблясі»: волинський поліцейський не задекларував авто і житло» є повністю замовним матеріалом у відповідь на його професійну діяльність.
Про це він заявив у коментарі, який надійшов на адресу «ВолиньUA».
Нагадаємо, що на початку липня 2018 року у ЗМІ з’явилась інформація про слідчого волинської Нацполіції Володимира Ухо, який користується зареєстрованою у Польщі іномаркою та житлом, які не вказані у його декларації про майно і доходи.
Слідчий розповідає, що він працює в правоохоронних органах більше 10 років й не один десяток кримінальних проваджень скерував до суду з обвинувальним актом стосовно осіб, які вчиняли злочини. Серед них є як особи, які займають певні посади в установах та організаціях різної форми власності, так і особи, які незаконно займаються підприємницькою діяльністю. До цього, працюючи у Луцькому міському відділі поліції, направляв до суду справи проти осіб, які вчиняли крадіжки, шахрайства, грабежі, розбої, зґвалтування і вбивства.
Полісмен Володимир Ухо наголошує, що йому неважливо, який статус обіймає особа в суспільстві, якщо вона вчинила злочин -  повинна відповідати за скоєне перед законом та нести відповідальність, яку визначить суд. Як припускає слідчий, більшість усіх цих осіб не в захваті від того, що працівниками поліції розкрито злочини скоєні ними, тому шукають шляхи для того, щоб помститися слідчому у будь-який спосіб й таким чином переходять на особистості.
Найбільше обурило Володимира Ухо те, що у журналістському матеріалі  висвітлено його не як працівника правоохоронної системи, а як громадянина України. Зокрема, незаконно,  на думку слідчого, висвітлено місце проживання. Більше того, як повідомляє Володимир Ухо, за ним влаштовували спостереження у позаробочий час.
«Мене насторожив той момент, що журналіст опублікував в інтернет-мережі відео у вільному доступі без моєї попередньої згоди, це вже взагалі зверхність. Оскільки, він не знімав на відео громадське місце, а суто мене і при цьому, здійснював відеозапис на мобільний телефон приховуючи його, щоб я це не побачив. Відповідно я декілька разів заборонив йому знімати мене на відео, однак журналіст продовжував відеозапис.  Також через вказану статтю, я почав боятись за своє життя та моїх рідних, оскільки усі мали змогу побачити місце мого проживання. Я припускаю, що можуть мені, так би мовити, помститись ті особи, які понесли покарання за вчинення злочинів, де я був слідчим. На мою думку, ніхто не має права викладати у вільний доступ місце проживання іншої особи, членів його сім'ї та описувати інші конфіденційні дані особи без їх згоди», - коментує слідчий Володимир Ухо.

Як стверджує Володимир Ухо будь-хто і також журналісти, можуть звернутися до нього за коментарем й отримати відповіді на питання, які їх цікавлять.
«Я за те, аби робити розслідування в правовому полі. Якби автор матеріалу виявив бажання взяти у мене коментар, він міг би зв’язатися зі мною та погодити місце зустрічі, чи надіслати відповідний запит, а не стежити за мною й моєю дружиною», - зауважує слідчий Володимир Ухо.

 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький університет «попав» на гроші: студенти можуть залишитися без стипендій (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити