image
 |  0 10 Квітня 2018 | 07:15

Спецпрокурор США зацікавився пожертвуванням Пінчука фонду Трампа

Спецпрокурор Роберт Мюллер, який проводить розслідування з приводу втручання Росії у президентські вибори у США в 2016 році, вивчає обставини виплати українським мільярдером Віктором Пінчуком 150 тис. доларів благодійному фонду Дональда Трампа восени 2015 року.
Про це 10 квітня 2018 року повідомляє сайт «УНН».
Про це повідомила в своїй електронній версії газета The New York Times із посиланням на три джерела, обізнаних про хід розслідування Мюллера.
За їхніми даними, мова йде про документи, які група компаній Trump Organization раніше в цьому році надала за запитом спецпрокурора. Серед документів є підтвердження того, що у вересні 2015 років Пінчук пожертвував фонду Трампа 150 тис. доларів за його 20-хвилинний виступ по відеозв’язку перед учасниками форуму в Києві. За даними видання, Пінчук, який є зятем другого президента України Леоніда Кучми, з 2006 року пожертвував понад 13 млн доларів до фонду Білла і Хілларі Клінтон.
Добровільні пожертвування з боку Пінчука «викликають цікавість, бо направляються під час передвиборної кампанії, лунають із боку іноземного громадянина і схожі на спробу придбати вплив», наводить газета думку колишнього експерта служби податкових зборів США Маркуса Оунса. Він назвав пожертвування «незвично великою сумою грошей за такий короткий виступ» Трампа.
Як пише видання, Трамп піддавався критиці за те, що використовував кошти в благодійному фонді для особистих цілей. У 2007 році магнат за 20 тис. доларів з фонду купив свій портрет.
Ще до інавгурації Трамп заявив, що покинув всі займані ним посади у Trump Organization, щоб передати їх під управління своїх синів Дональда та Еріка. Він також вирішив консолідувати всі його компанії під егідою головної групи, вести загальну бухгалтерію і звітність. Замість продажу своїх активів Трамп перевів їх у трастовий фонд, очолюваний його синами.
З травня 2017 Мюллер веде розслідування з широкого кола питань, включаючи спроби втручання в хід президентських перегонів у США в 2016 році з боку Москви. На даний момент у рамках розгляду команда Мюллера допитала щонайменше 2 російських олігархів, звинувачення пред’явлені 19 особам, серед яких п’ять американців, 13 росіян і один голландець.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити