image
 |  11 16 Січня 2018 | 09:56

Співробітника, який допустив помилкове попередження про ракетний удар по Гавайях, зняли з посади

Влада Гаваїв ввели нові правила, які вимагають, аби систему попереджень активували двоє людей.
Про це 16 січня 2018 року повідомляє сайт «LB.UA» з посиланням на «BBC».
Співробітника гавайського агентства з надзвичайних ситуацій, який випадково направив жителям штату попередження про майбутній ракетний удар, перевели на іншу посаду.
Він залишиться працювати в агентстві, але на іншому посту. Помилка сталася через те, що працівник вибрав в комп'ютерній програмі невірну опцію, відправивши замість повідомлення про те, що ведуться навчання, дав попередження про загрозу ракетної атаки.
Після інциденту влада штату ввели нові правила, що вимагають, щоб систему попереджень активували двоє людей. Один з них повинен випускати попередження, а другий - підтверджувати його. Крім цього агентство розробило функцію негайного сповіщення про хибну тривогу. Минулого разу між повідомленням про атаку і спростуванням цих даних пройшло 20 хвилин.
Помилкове попередження влади Гаваїв відправили місцевим жителям 13 січня.
Загроза ракетної атаки на Гаваї. Негайно шукайте притулок. Це не навчальна тривога, - говорилося в повідомленні.

Згодом поліція штату спростувала ці дані, зазначивши, що повідомлення було відправлено випадково і що ніякої загрози немає. Губернатор Гаваїв Девід АйДжі заявив, що інцидент стався через помилку співробітника відомства з надзвичайних ситуацій, випадково натиснув «не ту кнопку».
Це була процедура перевірки обладнання, яка проводиться тричі на день щодня протягом усього року. Сталася помилка під час стандартної процедури передачі зміни. Співробітник Агентства з надзвичайних ситуацій натиснув не ту кнопку, - сказав губернатор.

Він також пообіцяв вжити заходів.
В кінці 2017 року влада Гавайських островів вирішила відновити випробування системи оповіщення про можливу ядерну атаку. Цю систему не використовували з моменту закінчення холодної війни. Раніше КНДР заявляла про розробку планів по нанесенню ракетного удару в районі Гуаму.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити