image
 |  7 28 Грудня 2023 | 12:21

США змінюють стратегію підтримки України, - Politico

Адміністрація президента США Джо Байдена обговорює перехід до підтримки оборонної позиції українських військ.

Однак, у США не заперечують проведення подальших контрнаступів. Про це повідомляє Politico із посиланням на посадовця з адміністрації американського президента та європейського дипломата у Вашингтоні.

За інформацією видання, нині американські та європейські посадовці обговорюють переведення українського війська до сильнішої оборонної позиції після "здебільшого невдалого контрнаступу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше тисячі громадян рф не виконали вимог міграційного закону

Йдеться про посилення протиповітряної оборони та будівництво укріплень, протитанкових перешкод і ровів.

Один з посадовців адміністрації Байдена пояснив, що США при цьому не відмовляють Україну від підготовки до майбутніх наступів. За його словами, такий стратегічний перехід має зміцнити позиції України в "будь-яких можливих переговорах" щодо війни. Водночас наголосив, що жодних переговорів із Росією поки не планується.

Європейський дипломат вважає, що заяви ЄС про прискорення шляху до членства України в НАТО також покликані "поставити українців у найкращу позицію" у потенційних переговорах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити