image
 |  0 25 Липня 2018 | 06:32

Суб’єкти господарювання Волині спрямували до держбюджету 588,9 мільйона гривень ПДВ

За підсумками першого півріччя 2018 року на Волині зібрано 588,9 мільйона гривень податку на додану вартість.


Про це 25 липня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.


Таким чином, збір ПДВ в області перевищив минулорічні показники на 22,5 відсотка.


Така динаміка у забезпеченні надходжень ПДВ зумовлена певними позитивними тенденціями економічного розвитку та сучасними підходами в адмініструванні податку на додану вартість, - констатують в ГУ ДФС у Волинській області.



Автоматизована система моніторингу оцінки ризиків, що блокує спроби провести сумнівні господарські операції та сформувати фіктивний податковий кредит, дозволяє не лише своєчасно виявити можливі зловживання, а й реагувати на ризики несплати податку. Маючи такий ефективний інформаційно-аналітичний інструментарій, фахівці ДФС вживають повний комплекс заходів з тим, щоб не допустити мінімізацію сплати ПДВ. Результат нашої роботи очевидний: 108 мільйонів гривень ПДВ додатково до минулорічних показників, - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.



Варто відзначити, що частка ПДВ у надходженнях до держбюджету – традиційно одна з найбільш вагомих. Наприклад, із загальної суми 1 мільярда 452 мільйони гривень, мобілізованих у першому півріччі цього року до держбюджету в області, майже шістсот мільйонів – сплачені волинськими суб’єктами господарювання суми ПДВ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити