image
 |  4 16 Грудня 2018 | 08:28

Суд Тбілісі залишив під арештом шістьох затриманих українців, яких покинув Семенченко

Апеляційний суд Тбілісі підтвердив у суботу рішення про арешт сімох колишніх військовослужбовців українського батальйону "Донбас", затриманих раніше за підозрою в незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї і вибухових речовин.

Про це пише Цензор.НЕТ із посиланням на російське видання "Интерфакс".

Апеляційний суд дійшов висновку, що в суді першої інстанції були дотримані всі процесуальні норми, і рішення про попереднє ув'язнення шістьох громадян України та одного громадянина Грузії було правомірним.

Зазначимо, 28 листопада у Грузії відбулися вибори президента, які вперше в історії країни виграла жінка. Країну очолила підтримувана керівною партією Саломе Зурабішвілі. 

2 грудня об'єднана опозиція влаштувала акцію протесту і заявила про свій намір подати до суду, щоб визнати недійсними результати другого туру президентських виборів. 

Раніше того ж дня МВС Грузії уточнили про затримання шістьох українців, у них знайшли зброю.

Повідомлялося також, що серед них виявився і нардеп із "Самопомічі" Семен Семенченко, однак він уникнув затримання, скориставшись дипломатичним паспортом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед затриманих зі зброєю українців у Грузії був нардеп від «Самопомічі» Семен Семенченко

За словами депутата Верховної Ради з фракції "Самопоміч" Семена Семенченка, затримані: Дмитро Курагін, Роланд Мелія, Олександр Новіков, Юрій Коростильов, Ігор Орленко, Сергій Кладько. 

Ще один затриманий - громадянин Грузії Лука Чхетія, колишній грузинський військовослужбовець, який воював у добровільному батальйоні "Донбас".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити