image
 |  9 20 Вересня 2023 | 14:48

Суд визнав, що митники законно конфіскували товар у підприємства, який походив з росії

Волинська митниця у суді довела правомірність своїх дій щодо вилученого нею товару російського виробництва.

Про це інформує пресслужба Волинської митниці, - пише ВолиньUA.

Волинський апеляційний суд поставив крапку у процесі, залишивши без задоволення скаргу підприємства. Товариство визнане винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. На нього накладене стягнення у вигляді штрафу в розмірі понад 1,8 млн грн з конфіскацією в дохід держави усього спірного товару.

Ця справа розпочалася у квітні цього року на митному посту "Устилуг". До митного оформлення подали товаросупровідні документи на імпорт програмно-апаратних комплексів інтеграції, мережевих ІР контроллерів, турнікетів, наборів карт програмування, силіконових браслетів та іншої специфічної техніки загальною вартістю понад 45 тисяч Євро (понад 1,8 млн грн за курсом НБУ). Товар слідував від чеського відправника до українського покупця. Країною - виробником значився Китай, у чому волинські митники засумнівались. І не дарма.

У результаті повного митного огляду на пакуванні товару було виявлено маркування, згідно з яким виробниками техніки є підприємства російської федерації з Москви, Кірова, Санкт-Петербурга та інших міст агресора. Тоді, у зв’язку з поданням документів, що містять неправдиві відомості про країну походження товару, було складено протокол про порушення митних правил. Товар - тимчасово вилучений на склад митниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ковелі продається занедбаний склад (ФОТО)

Після завершення провадження матеріали справи передали на розгляд суду. У липні Любомльський районний суд Волинської області виніс рішення, яким підприємство визнано винним та накладено стягнення. Рішенням Волинського апеляційного суду від 11 вересня 2023 року апеляційну скаргу підприємства залишено без задоволення, а рішення першої інстанції - без змін.

Нагадаємо, що постановою КМУ від 30.12.2015 № 1147 визначений перелік товарів походженням з російської федерації, заборонений до ввезення в Україну, а з 9 квітня 2022 року відповідно до постанови КМУ № 426 діє заборона на імпорт в Україну товарів з російської федерації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити