image
 |  5 26 Лютого 2021 | 10:08

Суд закрив кримінальну справу проти колишнього та нинішнього головних комунальників Луцька

Ексдиректора Департаменту житлово-комунального господарства Луцька Юрія Крася та нинішнього директора Миколу Осіюка звільнили від кримінальної відповідальності за підробку документів, а справу закрили. Комунальників не виправдали, проте й не визнали винними — збігли строки притягнення до відповідальності.

Про це повідомляє «Сила правди».

Таку ухвалу 12-го жовтня 2020-го року виніс суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш.

Історія почалась ще влітку 2017-го року, коли Крась та його тодішній заступник Осіюк підробили документацію, що стосується ремонтів вулиць Гнідавської, Олекси Ошуркевича та Софії Перовської в обласному центрі. Загальна вартість робіт складала близько 1 мільйона 70 тисяч гривень. Посадовці створили умови, за яких компанія «Луцька ДПМК» отримала перевагу на тендері, результатів якого навіть не стала чекати. Ще до проведення аукціону фірма почала ремонтні роботи, тож на момент укладення договорів, частину робіт вже й виконали. Тож, посадовці внесли до документів завідомо неправдиві відомості щодо часу та строку виконання робіт з поточного ремонту указаних вулиць.

«Фактично ж, ТзОВ «Луцька ДПМК», з дозволу та відому директора ДЖКГ Луцької міської ради та його заступника, виконало передбачені в публічних закупівлях роботи з поточного ремонту вулиць Софії Перовської, Гнідавської та Олекси Ошуркевича у м.Луцьку ще до оголошення результатів проведення торгів», — йдеться в ухвалі суду.

Справа потрапила до суду ще у 2018 році, у січні 2019-го у ній зачитали обвинувальний акт. Ані тоді, ані пізніше свою провину Юрій Крась та Микола Осіюк так і не визнали.

У червні 2019-го Юрій Крась написав заяву на звільнення і пішов з посади директора Департаменту ЖКГ. Офіційних коментарів стосовно такого рішення він не давав. У травні 2020-го на його місце офіційно перевели колишнього заступника Миколу Осіюка, який лишається на посаді і досі.

У вересні 2020-го адвокати комунальників Олег Антонюк і Борис Шумський подали до суду клопотання про звільнення Крася та Осіюка від кримінальної відповідальності у зв’язку з закінченням трирічного строку притягнення до відповідальності. Клопотання суддя задовільнив, отож покарання за підробку документів посадовцям вдалось уникнути.

Натомість тодішній директор «Луцької ДПМК» Микола Слушаєв, який і виконував ремонтні роботи, зізнався у протиправних діях і отримав вирок ще у 2018-му році. Суд взяв до уваги каяття і присудив порушнику 4 250 гривень штрафу. Апеляцію на таке рішення подав не сам підсудний, а головний комунальник Луцька Юрій Крась, і таким чином допоміг Слушаєву.

Комунальник попросив суд скасувати вирок Слушаєву, а кримінальне провадження повернути до прокуратури для продовження розслідування. Мовляв, оскаржуваний вирок стосується його прав, свобод та інтересів, оскільки у ньому фактично констатовано вчинення ним кримінального правопорушення, а також є можливість ідентифікувати його, оскільки дані щодо нього покладені в основу судового рішення. Отож, покарання апеляційний суд скасував та зобов’язав прокуратуру продовжити розслідування. Крапку у справі Слушаєва поставила суддя Луцького міськрайонного суду Алла Полюшко, яка так само закрила її через завершення 3-річного строку у серпні 2020-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судова справа посадовців: головний комунальник Луцька заперечує свою вину

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити