image
 |  13 17 Грудня 2023 | 13:23

Судили волинянина, який ухилився від призову, бо той злякався

Мешканця громади притягнули до кримінальної відповідальності за ухилення від призову на військову службу.

Про це Район.Любешів дізнався з вироку суду від 7 грудня.

На днях Любешівський районний суд розглянув справу про притягнення до кримінальної відповідальності військовозобов'язаного чоловіка за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. 

Згідно з вироком суду, чоловік визнаний військово-лікарською комісією придатним за станом здоров'я для проходження військової служби, всупереч вимогам Конституції України, Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», Указу Президента України «Про загальну мобілізацію», 14 червня 2023 року категорично відмовився від отримання бойової повістки та, бувши належним чином оповіщеним, не з'явився без поважних причин до пункту збору на відправлення до військової частини для проходження військової служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довгобуд під Луцьком, квартира та автомобілі: розповіли про статки очільника Поліського лісового офісу Кватирка

У судовому засіданні підсудний свою винуватість визнав. Показав, що ухилився від призову, бо злякався – його племінника убили на війні. Про скоєне шкодує.

Суд, враховуючи обставини справи, призначив чоловіку покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки. Однак, на підставі статті 75 Кримінального кодексу України, звільнив від покарання з випробувальним строком на півтора року.

У період іспитового строку громадянин зобов'язаний періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити