image
 |  2 27 Червня 2020 | 13:54

Судинні хірурги провели на Волині унікальну за складністю операцію (ФОТО)

Унікальну за складністю операцію, що тривала шість годин, провели судинні хірурги у Ковельському міжрайонному територіальному медоб’єднанні.

Це – аорто-стегнове біфуркаційне алопротезування при розшаровуючій параренальній аневризмі аорти з поширенням на праву здухвинну артерію!

Про це йдеться на сторінці Ковельського МТМО у мережі Фейсбук.

Пацієнтом став чоловік 70 років, що звернувся до лікарні через нестерпний різкий біль у животі, спині та паховій ділянці. 

Після додаткових обстежень було встановлено наявність розшаровуючої аневризми аорти. Її розміри та розташування були справжнім викликом майстерності наших хірургів. 

Аневризма була надзвичайно близько до ниркових артерій та поширювалась на праву здухвинну артерію, яка несе кров до органів тазу та нижніх кінцівок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уламки на дорозі, багато поліції та дві «швидкі»: у Луцьку на перехресті – ДТП (ФОТО)

"Оперативне втручання проводилось🏃‍♂️ терміново❗ Адже, аневризма могла розірватись у будь-який момент, а за згаяний час пацієнт заплатив би життям😰.

👨‍⚕️Радіємо професійному успіху завідувача відділення інтервенційної радіології та судинної хірургії Ковельського МТМО Голуба Олександра Миколайовича.

👨‍⚕️Дякуємо за анестезіологічну допомогу та завжди веселий настрій Бондарчуку Анатолію Петровичу.

Бажаємо пацієнтові швидкого одужання! Бережіть себе та будьте здорові! ❤️", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 22 із 65 нових хворих COVID-19 на Волині – у Луцьку, на Ківерцівщині – летальний випадок

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити