image
 |  4 13 Жовтня 2023 | 15:47

Судитимуть захисницю МП, яка блокувала перехід церков до ПЦУ на Волині

Судитимуть скандальну захисницю прихильницю Московського патріархату Вікторію Кохановську, яка публічно заперечувала збройну агресію Росії та провокувала сутички і релігійну ворожнечу. Раніше блогерка блокувала перехід парафії у ПЦУ на Волині.

Обвинувальний акт відносно пропагандистки УПЦ МП Вікторії Кохановської, яка у березні-квітні 2023 року координувала замовні провокації на території Києво-Печерської лаври, передали до суду. Про це повідомили у пресслужбі управління СБУ в Київській області, - пише ВСН.

Нагадаємо, влітку 2022 року жінка організувала 12 автобусів із «групою підтримки» з метою заблокувати приєднання до ПЦУ громади Свято-Михайлівського храму в Рожищі на Волині. В «групі підтримки» були помічені навіть новонароджені. Крім того, вона вимагала від поліції порушити кримінальну справу проти міського голови Рожища та погрожувала поліцейському. До Мережі потрапило перехоплення її розмови з правоохоронцем.

19 квітня після завершення роботи комісії Міністерства культури група осіб пошкодила захисні ролети та увійшла до приміщення, яке представники комісії оглянули та опечатали. Ці дії правоохоронці кваліфікували як хуліганство, пов'язане з опором працівникові правопорядку. Тоді суд відправив Вікторію Кохановську під домашній арешт на два місяці.

Протягом березня-квітня цього року зловмисниця координувала замовні провокації на території Києво-Печерської лаври. Під виглядом правозахисниці жінка влаштовувала релігійні скандали та викладала стріми у соціальні мережі. На відео вона дискредитувала серед вірян законні дії правоохоронців, ображала релігійні почуття українців.

Інформаційними майданчиками «блогерки» були власні сторінки у мережах Фейсбук та Інстаграмі.

Фігурантка заперечувала факти російської збройної агресії і представляла війну в Україні як «внутрішній громадянський конфлікт». Її соцмережі були переповнені псевдопрогнозами про «невідворотність» захоплення нашої держави та тезами з дискредитацією воїнів Сил оборони України. Вказаний контент провокаторки ретранслювали кремлівські пропагандистські ресурси.

Російські ЗМІ видавали цю дезінформацію за позицію пересічних громадян України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дірявий дах та краплі зі стелі: у центрі Луцька руйнується будинок

Факти протиправної діяльності пропагандистки були підтверджені ініційованою СБУ лінгвістичною експертизою.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки кваліфікували злочинні її пропагандистки за ч. 1 ст. 436-2 та ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії рф проти України виражене у представленні її як внутрішнього громадянського конфлікту).

Справу розглядатиме Голосіївський районний суд Києва.

Кохановській світить до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити