image
 |  4 10 Серпня 2018 | 08:39

Супрун розповіла, для чого треба бігати

Дослідники, які проаналізували стиль життя більш як 55 тис. людей протягом 15 років, визначили - регулярні пробіжки продовжують життя на 3 роки.
"Все завдяки тому, що біг дає кардіонавантаження, які так потрібні для здоров'я серця", - розповідає Уляна Супрун у facebook.

При цьому, не обов'язково пробігати довгі дистанції - 5-10 хвилин бігу щодня у комфортному темпі буде більше ніж достаньо. Але, якщо є змога, - бігати можна більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зі сліпотою та без зубів: Супрун вразила кількістю хвороб, які провокує куріння


Майже в кожному дослідженні, щодо бігу цифри вражають: для людей, які регулярно бігають, ризик смерті від серцевих нападів та інсультів знижувався на 45%, а передчасної смертності - на 30%. Водночас, що нижче рівень активності, то вищий ризик смертності з будь-якої причини. Малорухливий спосіб життя є причиною близько 9% передчасних смертей серед населення всього світу. Він займає 4-е місце після куріння, діабету та високого тиску.
Проте, якщо немає вільного часу на біг - намагайтесь проводити активно кожну вільну хвилину: робіть руханку, стрибайте, танцюйте. Займайтесь такою фізичною діяльністю, яка вам найбільше подобається.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити