image
 |  9 6 Вересня 2018 | 10:59

Супрун розвіяла міф про користь кактусів

Кактуси не поглинають рідіоактивне випромінювання.
"Пригадайте звичайний стаціонарний комп'ютер - великий монітор, блок, який гуде та купа різних вимикачів та кнопок. Незмінний атрибут мало не біля кожного такого пристрою - кілька горщиків з кактусами, що розставлені навколо. Міф стверджує наступне: начебто кактуси - рослини, які краще зростають, поглинаючи радіоактивне випромінювання. Ніби саме воно в надмірній кількості надходить від монітора комп'ютера та наносить велику шкоду здоров'ю. Кактуси здатні його поглинати та якимось чином нівелювати цей шкідливий вплив. Як саме - науці невідомо", - написала у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Звідки походить цей міф - невідомо. Не існує жодного наукового дослідження, яке б спростувало чи підтвердило факти від користі кактусів, пише Супрун.

Незмінний атрибут мало не біля кожного комп'ютера - кілька горщиків з кактусами

"Маємо намагатися використовувати логіку, а не емоції, зіставлення фактів, а не суб'єктивні думки. Перш за все, будьте уважними з людьми та матеріалами, які апелюють лише до емоцій та ваших почуттів. Найчастіше - це пастка. Її активно використовують популісти, в яких є "прості" рішення і відповіді на здавалось б усі питання. Критичне мислення - ваш імунітет від цього "вірусу"", - радить очільниця міністерства.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити