image
 |  4 26 Лютого 2020 | 11:26

Сурков заявив, що Україну потрібно «примусити силою до братських відносин»

Звільнений радник президента РФ щодо України, "куратор Донбасу" Владислав Сурков вважає, що такої країни, як Україна немає. Він переконаний, що "примус силою до братських відносин - єдиний ефективний метод".

Про це він розповів в інтерв'ю російському політологу Олексію Чеснакову, яке було опубліковане 26 лютого.

Колишній радник Путіна назвав бажання українців бути незалежною країною "специфічним розладом розуму". 

"України немає. Є українство. Тобто, специфічний розлад розуму. Дивним чином доведений до крайніх ступенів захоплення етнографією. Таке криваве краєзнавство. Сумбур замість держави. Борщ, Бандера, бандура є. А нації немає. Брошура "Самостійна Україна" є, а України немає. Питання тільки в тому, України вже немає, або поки ще ні?, – говорить колишній високопосадовець. – Я, як не дивно, укрооптиміст. Тобто, вважаю, що України немає поки. Але з часом вона все-таки буде. Хохли хлопці вперті, вони зроблять. Однак, яка саме це буде Україна, в яких межах вона буде існувати і навіть скільки буде Україн - питання відкриті".

За словами Суркова, Росія має змушувати Україну до братських стосунків, адже "цей метод дієвий".

"Примус силою до братських відносин - єдиний метод, який історично довів ефективність в українському напрямі. Не думаю, що буде винайдено якийсь інший", – додав він.

Читайте також: В Україні виявили шахрайський фіктивний банк

Нагадаємо, 18 лютого Путін підписав указ про звільнення Суркова з посади помічника президента. Про його звільнення стало відомо ще 25 січня. Російські ЗМІ вбачають причиною цьому провал політики Суркова щодо окупованих Росією територій ОРДЛО. Нібито через внутрішні конфлікти Сурков спочатку втратив контроль над "ЛДНР". Зокрема через суперечки з ФСБ, спецслужба відібрала курування псевдореспубліками у помічника Путіна.

24 січня на нову посаду заступника голови адміністрації президента був призначений Дмитро Козак, який, імовірно, опікуватиметься всіма питаннями, що стосуються пострадянського простору, - зазначає ТСН.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити