image
 |  9 29 Листопада 2022 | 10:53

Священник Волинської єпархії ПЦУ назвав переваги переходу на новоюліанський календар

Перехід на новоюліанський календар у богослужінні допоможе розірвати зв'язок з "рускім міром".

Про це у інтерв'ю "Еспресо. Захід" розповів голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії Православної церкви України Віталій Собко.

За словами протоієрея, одна з переваг полягає в тому, що віряни Православної церкви України перейдуть на точніше літочислення з астрономічної точки зору. Григоріанський календар у XVI столітті ввели саме через неточності юліанського, запровадженого ще до нашої ери. У XX столітті з'явився новоюліанський календар. Він ще кілька століть збігатиметься з григоріанським і саме за ним живе значна кількість православних церков світу.

"Важливим і актуальним плюсом переходу на новоюліанський календар є те, що перехід стане ударом по "русскому міру". За неточний і застарілий юліанський календар дуже сильно тримається російська церква, а також ті церкви, які тяжіють до неї або перебувають під її впливом. Так, за старим юліанським календарем живуть грузинська, єрусалимська, сербська, македонська, російська церкви. І ми з ними", – сказав церковний служитель.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити