image
 |  45 3 Серпня 2018 | 07:14

Вчені стверджують, що розкрили таємницю Бермудського трикутника

Британські вчені вважають, що 30-метрові «аномальні хвилі» можуть бути причиною того, що так багато суден затонуло в таємничому Бермудському трикутнику.
Про це повідомляє "Глобал аналітик".
Знаменита небезпечна зона в північно-західній частині Атлантичного океану розташована на площі в 700 тис. квадратних кілометрів між Флоридою, Бермудами і Пуерто-Ріко.
Через цей район, також відомий як Трикутник диявола, проходять кілька морських маршрутів, на яких протягом останніх 100 років загинуло понад 1000 людей.
Проте експерти з Саутгемптонського університету вважають, що таємниця може бути пояснена природним явищем, відомим, як «аномальні хвилі».
У документальному фільмі «Загадка Бермудського трикутника», який був показаний по 5-му каналу британського телебачення, було показано, як вчені використовують моделюючі пристрої для відтворення гігантських сплесків води.

Аномальні хвилі, які тривають лише кілька хвилин, вперше були помічені з супутників у 1997 році біля узбережжя Південної Африки. Деякі з них мали біля 30 метрів висоти.
Дослідницька команда побудувала модель «USS Cyclops» — величезного судна з командою в 300 осіб, яке пропало без вісті в Бермудському трикутнику в 1918 році.
Через свій великий розмір і плоску основу модель судна була швидко поглинута водою під час відтворення подій.
Вчений-фізик доктор Саймон Боксфорд каже, що в небезпечному районі Атлантики можна спостерігати, як три потужні шторми сходяться в один, рухаючись з різних напрямків, що є ідеальними умовами для виникнення аномальних хвиль.
Боксфорд вважає, що такі сплески води можуть зруйнувати судно, подібне до «USS Cyclops».
Він говорить: «Буває так, що шторми, які рухаються з півдня та півночі зустрічаються. А якщо є додаткові з боку Флориди, то це може спричинити формування потенційно смертельних аномальних хвиль».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 серпня. Цей день в історії Волині, України та світу: Христофор Колумб відправився у перше плавання

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити