image
 |  0 23 Серпня 2020 | 12:57

Тихановська не вважає себе обраною президенткою і поки не повернеться до Білорусі

Кандидатка на виборах президента Білорусі Світлана Тихановська, яка наразі вимушено перебуває в столиці Литви Вільнюсі, заявила, що не готова оголосити себе обраною президенткою та не повернеться до країни за нинішньої влади Олександра Лукашенка.

Про це Тихановська заявила в інтерв’ю опозиціонерки незалежному телеканалові "Белсат". 

Опонентка Олександра Лукашенка не готова повернутися до Білорусі, бо за нинішньої влади в країні вона та її сім'я не будуть у безпеці. Тихановська могла б повернутися тільки за умови, якби при владі вже не було нинішнього президента. 

При цьому Тихановська відповідаючи на питання, чи оголосить вона себе законно обраною президенткою, не відповіла ствердно.

"Зараз я розумію, що для багатьох саме цей момент принциповий, але насправді зараз важливо лише те, що в нас вкрали право вибору. Це очевидно всім і кожному, що ці вибори відбувалися з численними порушеннями. І ці вибори були сфальсифіковані. І зараз неможливо дізнатися процентне співвідношення, і це вже не має значення. Важливо те, що у нас вкрали це право на чесні вибори. І тільки нові чесні, прозорі вибори можуть відновити справедливість. Але ці вибори повинні вже бути не з цим складом ЦВК, до якого в людей немає довіри. На ці вибори повинні бути допущені всі спостерігачі, не тільки білоруські, а й зарубіжні. І тільки тоді ми зможемо зрозуміти, хто на цих виборах переміг", – заявила Тихановська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чергова жертва: у Білорусі знайшли тіло 28-річного хлопця, який 10 днів вважався зниклим безвісти

Як нагадує "УП", Світлана Тихановська зареєструвалася кандидаткою на вибори президента Білорусі після того, як її чоловіка, популярного відеоблогера, влада ув’язнила на час реєстрації і не допустила до неї.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити