image
 |  4 5 Листопада 2023 | 09:24

Третина українських біженців не планує повертатися додому

Третина українців, які втекли за кордон через напад Росії, не планує повертатися додому.

Мігрантів молодшого віку повернеться дуже мало. Про це свідчать результати дослідження Лабораторії законодавчих ініціатив за підтримки Європейського Союзу, пише "Дзеркало тижня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців проти виборів під час війни

Для того, щоб встановити, скільки вимушених мігрантів повернеться, була використана шкала ймовірностей.

Респондентів просили оцінити ймовірність їхнього повернення від 0 до 100 балів (0 – точно не повернуся, 100 – точно повернуся). До завершення війни лише 30% респондентів поставили більш як 50 балів, середня оцінка становить 33 бали. Після закінчення війни ситуація краща – 68% респондентів поставили більш як 50 балів, середня оцінка становить 66 балів.

Таким чином, третина біженців не планує повертатися зовсім, а переважна більшість – не повернеться найближчим часом.

Чим молодша людина, тим менше вона схильна до повернення.

Дослідження свідчить, що жителі сходу та півдня України менш схильні до повернення. Крім того, значна частина тих, хто планує повертатися, змінить місце проживання, переїхавши в інший населений пункт чи область.

Наприклад, для сходу частка тих, хто точно планує повернутися до свого населеного пункту, становить лише 50% (для інших регіонів це 67-88%), інша ж половина розглядає інші населені пункти або взагалі не знає, куди повертатися.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити