image
 |  0 4 Лютого 2019 | 13:41

Три чверті українців вважають, що країна рухається не туди

73% українців вважають, що країна рухається у неправильному напрямку, лише 15% переконані, що напрям розвитку держави правильний.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром "Соціальний моніторинг", "Українським інститутом соціальних досліджень ім. О.Яременка", компанією "Інфо Сапієнс" та Соціологічною групою "Рейтинг", - пише УП.

Найбільш песимістично налаштовані щодо розвитку стану справ у країні мешканці південно-східних областей та Донбасу, відносно менше – Галичини.

12% нічого не змогли відповісти на це питання. 

"Найкраще оцінюють ситуацію виборці Петра Порошенка. Натомість серед симпатиків інших кандидатів переважають негативні оцінки", - відзначають соціологи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На лінії розмежування затримали чоловіка, що намагався провезти з тимчасово окупованої території вибухівку

Переважає негатив і в оцінках напряму розвитку на місцевому рівні: 64% опитаних вважають неправильним напрям розвитку області (лише 20% – правильним), 58% негативно оцінюють стан справ у населеному пункті, де проживають (28% – позитивно).

Опитування проходило 19-30 січня. Соціологи опитали 10 тисяч респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Статистична похибка вибірки не перевищує 1%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити