image
 |  4 6 Червня 2019 | 09:58

«Це диверсія»: у Зеленського пояснили, чому частина його промови скопійована з виступу Порошенка

В Адміністрації президента заявили, що хтось з працівників Міністерства закордонних справ навмисно зробив частину промови президента Володимира Зеленського ідентичною з промовою екс-президента Петра Порошенка.

Про це повідомляє прес-служба АП.

«Попередньо встановлено, що працівники МЗС України, які готували тези для брифінгу Президента Володимира Зеленського, паралельно продовжували працювати на Петра Порошенка», — йдеться у заяві.

Наголошується, що в разі підтвердження інформації про те, що хтось з посадовців МЗС співпрацює з Порошенком, «будуть зроблені жорсткі управлінські, дисциплінарні та кадрові висновки».

«Розцінюємо це як диверсію з боку окремих співробітників Міністерства закордонних справ та свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка», — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського звинуватили у плагіаті промови Порошенка

Службове розслідування ініціював заступник глави АП з питань інформаційної політики Кирило Тимошенко.

В адміністрації водночас наголосили, що зміст та порядок денний переговорів Зеленського з очільниками ЄС та НАТО формувався окремо співробітниками АП, тому представники попередньої влади не мали впливу на питання, які президент обговорював «з європейськими партнерами та друзями України».

Раніше екс-речник Порошенка Святослав Цеголко заявив, що Зеленський сплагіатив у Порошенка фрагмент промови та озвучив його під час зустрічі з главою Євроради Дональдом Туском у Брюсселі. Йдеться про промову Порошенка на першому з’їзді партії «Європейська Солідарність» 31 травня.

Так, Зеленський повторив за Порошенком такий фрагмент: «Україна в ЄС — це смерть російського імперського проекту. Більше того, це потужний удар по російському авторитаризму, шлях до демократичних змін в Росії та на всьому пострадянському просторі».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити