image
 |  2 1 Липня 2020 | 08:32

ЦВК Білорусі забракував підписи одного з основних суперників Лукашенка

Необхідні 100 тисяч достовірних підписів виборців для реєстрації кандидатами в президенти Білорусі були зібрані шістьма претендентами.

Такі дані опублікував на своєму сайті у вівторок ЦВК республіки, - пише УНН із посиланням також на державне агентство БелТА і опозиційне ЗМІ TUT.BY.

У кількість тих, хто набрав необхідний обсяг підписів претендентів увійшли, зокрема, чинний глава держави Олександр Лукашенко і заарештований ексглава Бєлгазпромбанка Віктор Бабаріко.

За даними ЦВК, на підтримку висування кандидатом в президенти чинного глави держави визнані дійсними 1 939 572 підписів, Віктора Бабаріко — 165 744, Сергія Черечня — 143 109, Анни Канопацької — 146 558, Андрія Дмітрієва — 106 841 і Світлани Тіхановської — 104 757.

Не набрав потрібної кількості достовірних підписів ексглава Парку високих технологій Валерій Цепкало. З більш ніж 200 тисяч зданих до комісії підписів дійсними визнано 75 249 підписів.

До теперішнього часу в ЦВК подали документи на реєстрацію 5 претендентів, включаючи Цепкало. Поки не надійшли документи від Лукашенка і Тіхановської. Останній день подачі документів — 4 липня. Реєстрація кандидатів пройде в період із 5 по 14 липня. Президентські вибори призначені на 9 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори у Білорусі: в парламенті країни заговорили про «провокації з-за кордону»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити