image
 |  0 18 Червня 2018 | 09:00

Тут не вистачає місць для школярів та старі приміщення, - голова ОДА про школу у селі Гірки

Під час робочого візиту у Любешівський район голова ОДА оглянув школу у селі Гірки.
Про це «ВолиньUA» стало відомо з сторінки губернатора Волині соціальної мережі Facebook.
Тут не вистачає місць для школярів – у старих приміщеннях, збудованих ще за Польщі, навчається 115 дітей, тоді як приміщення розраховані на 85. Тож школярі мусять ходити на навчання у дві зміни. Немає навчальний заклад ні актової зали, ні спортзалу. Між тим, поряд ще 7 років тому почали зведення нової школи. Однак за весь час сюди вклали лише 700 тисяч гривень, тож наразі є лише цегляні стіни. Окрім того, проект школи, аби здешевити будівництво, переробили - відмовилися від ідеї зведення двоповерхової будівлі. Тому на її добудову треба 23 мільйони гривень. 
За проектом нова школа матиме потужність 150 учнівських місць, проте наразі там лише влаштовані стіни. На 2018 рік на реалізацію проекту планується передбачити близько семи мільйонів гривень з ДФРР та майже мільйон з бюджету Любешівської селищної ради. Також, кошти соцеконому – 368, 045 тис. грн., кошти Любешівської селищної ради – 11, 04135 тис.грн.
- Я розумію, що на 1 вересня 2019 у нас є 99% шансів, що все буде добре, - запевнив батьків Олександр Ілліч. Адже Прем’єр-міністр вже підписав розпорядження щодо виділення на школу із співфінансуванням із місцевого бюджету 8-ми мільйонів гривень. Цих коштів вистачить, аби розрахуватися із будівельниками та частково накрити школу. Окрім того, певну суму коштів дадуть нардепи із коштів із соцеконому. Саме така співпраця дасть змогу завершити школу у Гірках, аби діти нарешті могли навчатися у зручних, просторих та теплих класах, - йдеться в повідомленні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити