image
 |  14 19 Серпня 2019 | 23:01

Твоє місто: історичний Луцьк з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

Піснями оспіваний, легендами звеличений Луцький замок Любарта та межі «Старого міста» завжди привертають увагу туристів.

У проекті «Твоє місто» інформаційний інтернет-ресурс «ВолиньUA» продемонструє різні куточки міста Луцька з висоти пташиного польоту, розпочнемо з «Старого міста».

Автором відео є Микола Харитонов.

Замок Любарта єдиний збережений архітектурний пам’ятник України епохи Великого князівства Литовського. Та відноситься до «7 чудес України».

Упродовж 1340–1384 років великий литовський князь Любарт Гедимінович спричинився до якісного оновлення фортифікаційних споруд, замінивши дерев’яні укріплення мурованими. Любарту належить встановлення підйомного мосту В’їзної вежі замку.

У Луцьку започаткували фестиваль середньовічного духу «Князівський бенкет», який відбудеться цього року 25 cерпня. Саме цей захід перенесе Вас у добу Середньовіччя, зачарує співами мандрівних менестрелів, закружляє в танку середньовічного танцю, перетворить на лицарів та вінценосних осіб. Ви скуштуєте найрізноманітніших страв, якими пригощали у Луцьку в той час, коли наше місто іменувалось Лучеськом Великим, і, найголовніше, почастуєтесь головним напоєм того часу, медовим диво-напоєм!

Також Вашій увазі пропонуємо поглянути величний Собор святих апостолів Петра і Павла, або кафедральний костел святих Апостолів Петра і Павла і єзуїтський колегіум — пам'ятки архітектури національного значення, які знаходяться в історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк» на вулиці Кафедральній у Луцьку. Костел і колегіум належали ордену єзуїтів і були збудовані для його потреб. Сьогодні колегіум використовується як навчальний заклад, а костел є кафедральним собором Луцької дієцезії.

Будинок скульптора Миколи Голованя, неофіційно «Луцький будинок з химерами» — архітектурна пам'ятка, розташована на території Історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» на березі річки Стир. Проект будинку розробив волинський архітектор Ростислав Георгійович Метельницький. Збудований та продовжує добудовуватися скульптором Миколою Голованем.

Подвір'я, стіни, дах будинку прикрашають кам'яні й бетонні скульптури різних стилів. Загалом понад 500 творів. Над входом розміщений родинний вензель — Н. М. Г. На фронтоні будинку розміщено барельєф із зображенням усіх членів сім'ї скульптора. Вагою він — півтори тони, а виготовлений із зеленого пісковика.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити