image
 |  13 28 Квітня 2019 | 10:36

Твоє місто: у 1930-х на території луцького парку вирішили збудувати величезний міський район

У мережі показали унікальну ретро-світлину плану забудови міського району у Луцьку, де зараз знаходиться Центральний парк.

Фото опублікував Oleksandr Kotys у facebook.

"У 1930-х вирішили на осушеній заплаві річки Глушець, де зараз центральний парк, збудувати величезний міський район. Окрім інших, за проектування взялася і молода генерація зі столиці. Студентка архітектурного факультету Варшавської політехніки Аліна Страшакова виконала свій дипломний проект, моделюючи забудову осушуваної річки Глушець. Диплом виконаний під керівництвом відомого польського урбаніста, автора кількох великих будівель у Варшаві, генпланів кількох міст, переможця різних архітектурних конкурсів, професора Варшавської політехніки Тадеуша Толвінського.

План: стрічкова забудова з виділеною головною магістраллю, яка візуально тягнеться до замку. 1935. Загалом це доволі нагадує класичного Ле Корбюзьє у Фруже, на окраїні французького міста Пессак", - йдеться у дописі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити