image
 |  2 19 Листопада 2019 | 15:53

Творчість неординарного колективу*

Останнім часом попитом користуються експериментальні музичні колективи, які вміють не тільки робити якісну музику, але і дивувати глядачів. Не кожному таке до душі, багато кому більш до вподоби “класика”, але іноді можна насолодитися цікавим поєднанням. Даха Браха як раз той колектив, який поєднує в собі різні стилі і на сцені влаштовує відмінне шоу. Якщо ви не живете в столиці - не біда, очікуйте гурт в різних містах України в рамках всеукраїнського туру. ДахаБраха у Львові виступить у просторому залі Львівської опери, де розкриє всі грані свого таланту. Зустрічайте також ДахаБраха у Івано-Франківську та інших містах.

Творчість неординарного колективу

Назва колективу відноситься до дієслів "давати" і "брати", а також відсилання до театру "Дах". Вперше колектив заявив про себе в 2004 році. Саме тоді і починається активна творча діяльність: група приймає участь у різних міжнародних фестивалях ("Шешори", "Bonnaroo", "Womad" та ін). Дебютний альбом вийшов тільки в 2006 році ("На добраніч"), після цього успішно випустили ще п'ять альбомів. А в 2010 за внесок у розвиток музики отримали престижну премію Сергія Курьохіна. 2018 рік видався плідним для колективу: він взяв нагороду Elle Style Awards, а потім взяв участь у Національному відборі на Євробачення. Однак пізніше колектив від участі у відборі відмовився, взявши участь в іншому цікавому європейському проекті.

Навесні 2019 презентували новий кліп на свою пісню "Пливе човен", в який були включені сцени з фільму "Вулкан" (пісня стала саундтреком). Самі музиканти відносять свою творчість до жанру "етно-хаос" - поєднання народних пісень з різних куточків України і популярні напрямки музики - хіп-хоп, блюз, соул. На перший погляд вони погано поєднуються між собою, але насправді ДахаБраха вдалося знайти золоту середину. Самі музиканти є мультиінструменталистами і грають на класичних і народних інструментах, таких як барабан, бубон, віолончель, аккордеон, гармоніка, укулеле, дарбука. Останнім часом колектив все більше набирає популярності: кліпи збирають мільйони переглядів, на концертах - аншлаг, пісні стають саундтреками до відомих фільмів і серіалів.

Зазвичай концерти музиканти проводять в невеликих приміщеннях, щоб спілкуватися з публікою, але в цей раз у всеукраїнському турі вас чекає грандіозне і масштабне шоу. Пісні, які вже полюбилися публіці, ті, які ви ще не чули - колектив приготував багато сюрпризів, приходьте і самі все побачите.

Поспішайте замовити квитки!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити