image
 |  176 16 Травня 2024 | 16:04

У Бельбеку знищено два російських МіГ-31, склад із пальним і комплекс С-400 (ФОТО, ВІДЕО)

Два винищувачі-перехоплювачі МіГ-31 і зенітний ракетний комплекс С-400 могли знищити під час атаки на територію тимчасово окупованого Криму в ніч проти 15 травня, заявило російське видання Astra.

Як повідомляють джерела Astra в "екстрених службах" регіону, спочатку атаку було здійснено на військовий аеродром Бельбек у Севастополі, де внаслідок ракетного удару було знищено два винищувачі-перехоплювачі МіГ-31 і згорів склад паливно-мастильних матеріалів, постраждало 11 російських військовослужбовців.

Трохи пізніше, ближче до ранку 15 травня, ракета вдарила по ЗРК С-400 "Тріумф" у районі села Вишневе (на відстані приблизно 5 км від аеродрому). Після атаки ЗРК загорівся, двоє окупантів загинули, ще двоє – дістали поранення. Отже, стверджує Astra, двоє російських військовослужбовців загинули, 13 постраждали.

У міноборони РФ відзвітували, що в ніч із 14-го на 15 травня засоби ППО нібито знищили над Кримом 10 оперативно-тактичних ракет ATACMS, зазначає видання. Про втрати й пошкодження під час атаки російське відомство не заявляло.

В Astra додали, що внаслідок атаки ввечері 15 травня на аеродромі знищено заправну станцію.

Щонайменше одну із запущених сьогодні по анексованому Криму ракет не було збито, її влучання спричинило пожежу на заправній станції. За попередніми даними джерел Astra, постраждалих немає.

У міноборони країни-окупанта РФ уранці відзвітували, що в ніч із 15-го на 16 травня над Кримом нібито збито п'ять ракет ATACMS.

Українські військові не коментували інформації про жоден з ударів по Криму 15 травня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити