image
 |  13 24 Листопада 2020 | 09:36

У Данії засудили злочинців, які грабували українських перевізників

У Данії суд визнав винними представників злочинного угрупування, які шантажували українських перевізників. Зокрема, вони нападали на водіїв у муніципалітетах Оденсе, Фредерісія та Коллінг.

Про це повідомляє «24 канал».

Четверо зловмисників шантажували власників мікроавтобусів для перевезень ще у липні – листопаді 2019 року. Про це повідомили у Посольстві України в Королівстві Данія.

У повідомленні вказано, що водіїв змушували «виплачувати данину», грабували та брали в заручники. Також зловмисники шкодили усе майно перевізників та погрожували їм.

Останній інцидент стався 21 листопада 2019 року на відрізку маршруту між містами Вайле та Горсенс, – мовиться у повідомленні.

У посольстві зазначили, що тоді злочинці напали на українського водія та захопили його авто. Того ж дня машина згоріла.

Підозрюваних змогли встановити та затримати після втручання Посольства України в Данії у цю справу. Вони також співпрацювали з українськими перевізниками та правоохоронцями.

Суд у Данії засудив зловмисників та виніс вирок про позбавлення волі. Зокрема, двоє винних відбуватимуть покарання протягом 1 року й 4 місяців, а ще двоє – 2 роки й 5 місяців та 3 роки й 3 місяці.

Також двом зловмисникам заборонили в'їжджати на територію Данії упродовж 12 років. Ще двоє з них довічно не зможуть перебувати на території країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Диктатор, вбивця і мучитель»: Білоруський архієпископ прокляв Лукашенка й відлучив його від церкви

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити