image
 |  176 29 Червня 2024 | 11:21

У громаді на Волині триває лавандове літо

У нинішній непростий воєнний час так важливо знаходити можливість отримати хоч трошки позитивних емоцій. А коли сама природа, ну звісно не без турботливих людських рук, їх дарує – то варто насолодитися красою сповна. А мова піде про лавандотерапію, яку пропонують не лише десь далеко, й у наших краях – селах Хмелівці та Острівку Зимнівської громади, - пише Слово правди.

У Хмелівці

Романтика французького Провансу доступна у звичайнісіньких волинських селах. Тут господарі не лише втілюють свою мрію, а й дарують усім охочим можливість потрапити у казку. У Хмелівці уже вкотре розквітло лавандове поле завдяки турботі подружжя лучан Віталія і Наталії Лясніків (про їхній шлях до втілення ідеї наша газета уже розповідала). На десяти сотках поля біля дідівської хатини, яка дісталася подружжю у спадок, вони зуміли створити неймовірну красу – й радують око пишно вбрані фіолетовими квітами кущики-клубочки, над якими дзижчать бджоли й кружляють метелики. Окрім цієї природної краси, господарі подбали про деталі та аксесуари, які слугують чудовими фотозонами. Цьогоріч тут біля вказівника на Таллін і Париж «припаркувався» фіолетовий велосипед, а під берізкою – гойдалка. А ще серед новинок – цього ж кольору човен. «Це світязький човен, – пояснює Віталій Ляснік. – І де ж йому ще бути, як не посеред лавандового моря?!»

За словами господаря, цьогоріч на лавандове поле приїздять не лише нові відвідувачі, а й жителі з усіх найближчих країв, які бували тут у попередні роки. Тепер вони завбачливо беруть із собою красивий одяг для фотосесій, а ще запрошують фотографів. У вівторок, наприклад, пан Віталій організував для відвідувачів, які попередньо записалися по телефону, можливість зробити серед цієї квітучої краси світлини з конем і поні рідкісних порід, які розводить його товариш з Хобултови.

Для воїнів прогулянка цією казковою місциною безплатна, а для інших відвідувачів – вхід 100 гривень. Діятиме лавандовий сезон до 7 липня.

У цьому квітучому куточку можна годинами відпочивати, а на згадку придбати виготовлені господарями натуральну косметичну продукцію та парфумерні засоби, а ще – свіжозрізані букети з лаванди.

В Острівку

Торік у тестовому режимі, а цьогоріч відкрите для усіх охочих відвідувачів лавандове поле у селі Острівок. На ділянці у десять соток росте більше тисячі кущів цієї рослини. А леліє їх Ірина Корольчук, допомагають чоловік Ігор і донька Єва. Хоч дистанційно, але вести інстаграм-сторінку такої сімейної справи допомагає вже дорослий син – офіцер ЗСУ, що боронить країну в такий нелегкий час.

– Ідея засадити земельну ділянку, на якій раніше моя родина вирощувала овочі, лавандою, народилася ще у 2019 році. У селі Острівок мешкає моя мама. Оскільки поля вдосталь, то на невеликій його частині ми вирішили вирощувати лаванду. Про комерційну діяльність спершу не думали, планували висадити ці квіти – як медоносну рослину, оскільки чоловік займається пасікою, а лавандовий мед – один з найкорисніших та найкращих, у поєднанні з липою та акацією більше року не кристалізується, – розповідає Ірина. – Спершу замовили 200 саджанців у селекційному інституті, у 2021 році – ще тисячу у фермера з Полтави, який займається вирощуванням лаванди, та коли настав час їх забирати й висаджувати, розпочалася повномасштабна війна. Це був період сумнівів та вагань, чи продовжувати таку діяльність, але ми наважилися. Як матір сина ветерана війни, це хобі сьогодні чи не єдиний спосіб відволіктись від переживань.

Подружжя не лише вивчало особливості догляду за цими рослинами, а й стало цікавитися, як перетворити хобі на власну справу, відвідуючи форуми фермерів і пізнаючи тонкощі того, як розвивати власний бренд. Оскільки Ігор та Ірина мають художню освіту, то зі смаком подбали і про елементи декору та облаштували колоритні локації для тематичних світлин.

Торік цей дивовижний лавандовий куточок дарував натхнення учасникам пленеру від студії «Фіглі-Міглі», яку відвідує донька господарів 13-річна Єва. А цьогоріч тут уже провели і художній, і фотопленери від цієї студії. У найближчому майбутньому запросять до спільного заняття зі створення картин та релаксу у такому казковому середовищі усіх охочих жінок.

Тож поспішіть відвідати лавандове поле та насолодитися його красою й неймовірним ароматом, а ще тут можна зробити гарні фото. Доповнити образи моделей допоможуть віночки, сплетені з лаванди та вівса і цих фіолетових квітів, є можливість одягти приготовлену для фотосесій сукню. Охоче позує на світлинах мила руденька кроличка. А ще тут пригостять усіх гостей медовухою та подарують для гарного настрою лавандовий букет. Вхід – 100 гривень. Споглядати цю лавандову красу можна буде ще орієнтовно два тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині пара живе у шлюбі 40 років: неймовірна історія кохання

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити