image
 |  4 4 Квітня 2023 | 15:17

У Хмельницькому депутати відібрали право на землю в храмів РПЦ

У вівторок, 4 квітня, депутати Хмельницької місради припинили право користування земельною ділянкою релігійним організаціям в громаді, що належать до Російської православної церкви.

Ідеться про 13 земельних ділянок. Відповідне рішення ухвалили на позачерговій сесії, пише "Суспільне".

"За" одноголосно проголосували 38 присутніх депутатів. Всі рішення перед пленарним засіданням розглянули на земельній комісії, розповів голова комісії Сергій Болотніков.

Ще шість земельних ділянок перебувають в приватній власності релігійних громад, на них міська влада впливу не має. Ще три – на території інших установ. Це, зокрема, Міжрегіональна академія управління персоналом та Хмельницька обласна лікарня, розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Перелік релігійних організацій, яким припинили право постійного користування земельними ділянками, – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна атака на Україну: що летіло і скільки ЗСУ вдалося збити

За його словами, міська рада поверне право на користування земельними ділянками громадам за умови, якщо ті перейдуть до Православної церкви України.

Депутати Хмельницької міськради також позбавили права на користування РПЦ територією Свято-Покровського собору, де сталася сутичка між колишнім військовим та священнослужителем. Рішення підтримали одноголосно.

Храм знаходиться за адресою вул. Володимирська, 113. Його площа – 0,64 га.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити