image
 |  157 25 Квітня 2024 | 15:17

У Катарі на вихідних пройде зустріч радників щодо Саміту миру щодо України

Цими вихідними у Досі (Катар) відбудеться зустріч радників із національної безпеки та високопосадовців, на якій обговорять плани проведення Саміту миру щодо України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

За словами співрозмовників, список учасників зустрічі в столиці Катару ще не затверджений. При цьому, вже відомо, що Росія не була запрошена на цю зустріч, а чи візьме участь Китай, поки що незрозуміло.

Наразі Китай брав участь лише в одній попередній зустрічі – у Саудівській Аравії минулого серпня.

Зазначається, що сама зустріч офіційних осіб Групи семи та Глобального Півдня є частиною раунду переговорів, що готують фундамент для саміту високого рівня, який у червні прийме Швейцарія.

У деяких попередніх зустрічах радників високого рівня брали участь представники країн Перської затоки, Групи 20 і організації БРІКС, до якої входять Бразилія та Індія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, уряд Швейцарії 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. У заяві Федеральної ради країни йдеться, що «наразі існує достатня міжнародна підтримка для проведення конференції високого рівня для запуску мирного процесу».

Конференція відбудеться на курорті Бюргеншток в кантоні Нідвальден за межами міста Люцерн. Зазначається, що метою конференції є створення умов, сприятливих для досягнення тривалого миру в Україні, а також «конкретної дорожньої карти для участі Росії в мирному процесі».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити