image
 |  4 2 Січня 2019 | 11:55

У Києві тисячі націоналістів вшанували пам'ять Бандери

Вулицями Києва пройшов традиційний смолоскипний марш до дня народження Степана Бандери. Участь в заході взяли тисячі представників ВО "Свобода", "Правого Сектора", Конгресу Українських Націоналістів, "С14" та інших організацій.

"Постать Степана Бандери є символом боротьби за незалежність України у ХХ столітті. Ми вшановуємо його, як і інших героїв минулого, аби показати тяглість поколінь із сучасними героями, які захищають українську територіальну цілісність від того самого ворога, проти якого боровся Степан Бандера", – зазначив народний депутат України, заступник Голови ВО "Свобода" Андрій Іллєнко, передає прес-служба партії.

Марш почався із парку Шевченка, там активісти підпалили смолоскипи та святковою ходою рушили вулицею Володимирською та Хрещатиком до Майдану Незалежності, де провели урочисте віче.

"Кожен Новий рік починається з уродин Степана Бандери. Великого українця, Провідника революції, яку судилося завершити нашому поколінню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ківерцях пройшла смолоскипна хода пам’яті Степана Бандери (ФОТО)

Революційне змагання, – зауважував Степан Андрійович, – це національна боротьба в площині духовності та культури, боротьба суспільно-політична й мілітарна, за повне знищення існуючого стану, його змісту й за побудову цілком нового, під кожним оглядом кращого стану, який відповідає потребам і бажанням українського народу".

Наше головне завдання у 2019 році – нарешті зреалізувати мрію Степана Бандери: військовим, дипломатичним, економічним й ідеологічним шляхами розвалити московську імперію, розділити поневолені нею народи на самостійні національні держави, знищити олігархію всередині України й нарешті дати українцям можливість бути господарями на своїй, Богом даній землі", - сказав голова Секретаріату ВО "Свобода" Руслан Кошулинський, звертаючись до присутніх на заході.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити