image
 |  2 19 Вересня 2019 | 12:09

У Ковелі закликають до прибирання берегів Турії

Завтра ковельчан кличуть допомогти прибрати береги Турії

Про це інформується на сайті «ПроКовель».

Кожен охочий може прийти і допомогти прибрати береги Турії. Збір відбудеться 20 вересня, о 10.00 год., на вулиці Фабричній (у районі РЖКП -1), - повідомляють у мерії.

Традиційно у вересні відбувається масштабна екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів» (International Clean Beach day). Вона проходить щороку у різних куточках світу за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій. Зокрема, в цей день прибираються береги річок, морів та океанів. Захід започатковано в 1986 році і з часом він набуває все більшої популярності.

Наразі проблема засмічення побутовими відходами водойм набрала глобальних масштабів. Велика тихоокеанська сміттєва пляма сягає розмірів, які дорівнюють чотирьом площам України. Є нагальна необхідність зупинити перенесення сміття водними шляхами. З цією метою більшість країн світу підтримують захід.

Виконавчий комітет міської ради та міжрайонне управління водного господарства закликають ковельчан долучитись до цієї екологічної акції.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити