image
 |  4 3 Травня 2023 | 13:49

У квітні Волинська митниця «заробила» 2,5 мільярди гривень

У квітні 2023 року із зони діяльності Волинської митниці до державного бюджету перераховано 2,5 мільярди гривень митних платежів.

Про це інформує Волинська митниця, - пише ВолиньUA.

Суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності у цьому місяці наростили обсяги оподатковуваного імпорту телефонних апаратів, насіння ріпаку, комп’ютерної техніки, транспортних засобів та бітуму. Водночас, зменшились обсяги ввезення, а відповідно оподаткування, таких сезонних товарів як мінеральні добрива та гербіциди.

За результатами вжитих додаткових заходів з контролю митної вартості, класифікації товарів та визначення країни їх походження до бюджету сплачено 43,6 млн грн.

Попри зниження ділової активності бізнесу у зв'язку із Великодніми вихідними в Європі та Україні та нестабільністю пропуску вантажів через "Ягодин" з огляду на протестні настрої польських аграріїв, середньоденний показник відрахувань із зони діяльності митниці у квітні тримався на рівні 125 млн грн, а в останній декаді зріс до 129 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З бюджету Іванич на зарплату Томашевській та її заступників пішло майже 900 тисяч гривень

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити