image
 |  5 5 Лютого 2023 | 09:22

У лікарні на Волині знизився показник смертності

За три останні роки у Володимирському ТМО знизився показник смертності пацієнтів, а кількість операцій зросла.

Про це у своєму звіті за три роки роботи розповіла генеральний директор Володимирського ТМО Тетяна Ващук.

У своєму звіті керівниця медзакладу розповіла, що у ТМО функціонує КТ апарат зі шприцом-інжектором для контрастування, а також планується придбання МРТ апарату. Безумовною гордістю медоб’єднання є сучасний операційний блок, у якому все продумано до найменших дрібниць. Вартість проєкту разом з обладнанням та інвентарем становить понад 25 мільйонів гривень. Щодня у роботі лікарі використовують найсучасніші методи оперативних втручань, лапаратомічні, лапароскопічні та ендоскопічні операції в дитячій та дорослій хірургії, урології, травматології, акушерстві та гінекології.

У закладі запровадили ендопротезування кульшових суглобів, працює оперативна офтальмологія, проводяться лор-операції, а щороку на світ з’являється близько п’ятисот діток. У ТМО оновили стаціонарне відділення реабілітації, де проходять відновлення бійці ЗСУ та працюють над облаштуванням реабілітаційного центру для військових в окремому відділенні.

З початком повномасштабного вторгнення у закладі облаштували укриття з палатами для перебування пацієнтів, операційною залою, післяопераційними залами. Є резервна лінія живлення на випадок перебою основної лінії електропостачання.

Стаціонарна медична допомога у лікарні надається на 320- ти ліжках у 16 відділеннях. До завершення року планується встановлення мультифункціонального ангіографа, щоб мати можливість оперативно лікувати захворювання серцево-судинних систем.

Також у закладі відбулися капітальні ремонти терапевтичного, кардіологічного, інфекційного відділень, відділення амбулаторного гемодіалізу, хірургії та інтенсивної терапії, операційний блок та ряд діагностичних кабінетів. Завершується капітальний ремонт у операційному блоці №2, відділенні анестезіології та інтенсивної терапії, реконструюється приймально-діагностичне відділення, введення в експлуатацію якого планується у вересні.

Як зазначила генеральний директор КП “Володимирське ТМО” Тетяна Ващук, за звітний період у лікарні суттєво збільшилась кількість пацієнтів, кількість проведених операцій, знизився показник смертності в розрізі 2020-2023 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нововолинська лікарня збільшила кількість операцій та запровадила нові втручання

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити