image
 |  7 14 Березня 2022 | 14:16

У Лондоні протестувальники увірвалися в будинок путінського олігарха Дерипаски та вивісили там український прапор

У Лондоні протестувальники увірвалися до будинку путінського олігарха Олега Дерипаски. Вони вивісили там прапор України та послання для російського лідера.

Про це повідомляє британське видання Daily Mail. Захоплення особняка в Белгравії вартістю 25 мільйонів фунтів стерлінгів відбулося після того, як нафтовий магнат-мільярдер потрапив під жорсткі санкції.

Активісти увірвалися на Белгрейв-сквер, 5 одразу після опівночі. Трохи пізніше вони вивісили українські прапори та плакат із написами "Майно звільнено" та "Путін, йди на х*й".

Белгрейв-сквер, 5 - вважається найдорожчим будинком з терасами в Лондоні і є однією з найексклюзивніших адрес Лондона, яка раніше належала члену парламенту серу Генрі Ченнону.

На місце викликали правоохоронців.

"Офіцери прийшли та виявили, що кілька людей проникли всередину та вивісили транспаранти з вікон нагорі. Офіцери залишаються на місці", - зазначили в поліції Лондона.

При цьому Дерипаска має тісні зв'язки з британським істеблішментом, і одного разу він приймав Пітера Мандельсона та Джорджа Осборна на своїй яхті на Корфу.

Внаслідок санкцій, які були введені в четвер за "руки в крові", його активи були заморожені, і йому було заборонено здійснювати будь-які угоди з британськими фізичними та юридичними особами.

Магнат заявив, що "немає жодного факту", що підтверджує введені заходи, і заявив, що хоче заперечити їх у суді.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити