image
 |  0 10 Вересня 2023 | 15:48

У Любомльському ТМО пропонують лазерне лікування варикозу (ФОТО 18+)

Варикоз – одна з найпоширеніших хвороб судинної системи, яка згодом може мати незворотні наслідки для здоров’я. Багато хто помилково вважає захворювання нешкідливим, вважаючи, що головна його проблема – косметичний дефект. Але поступово варикозне розширення вен призводить до недостатнього відтоку крові від нижніх кінцівок, її застою, згущенню й утворенню тромбів. Без належного лікування хвороба може призвести до непоправних наслідків і навіть смерті!

У Любомльському ТМО пацієнтам, які страждають на варикоз, пропонують лазерне лікування цієї хвороби. Проводить операції хірург Любомльського ТМО Гвозд Мар’ян Іванович. Прооперували з варикозом уже трьох пацієнтів, повідомили у Любомльському ТМО.

Лікар розповідає, у чому ж криється небезпека варикозу, коли варто звертатися до лікаря та коли пацієнту потрібне оперативне втручання.

«Найперше зазначу, що варикозна хвороба вен – це патологія венозних клапанів, що супроводжується розширенням самих вен, виникненням венозного застою в нижніх кінцівках, що надалі може викликати утворення згустків у судинах, гіперпігментацію та виразкоутворення шкіри», – зазначає лікар.

За словами судинного хірурга, за останні роки значно збільшилась кількість хворих із варикозом. Причому жінки страждають утричі частіше, ніж чоловіки. Причинами розвитку хвороби є те, що люди багато часу працюють за комп’ютером в сидячому положенні, чи в автомобілі, мало часу приділяють своєму здоров’ю, ведуть малорухливий спосіб життя. А це збільшує ризик розвитку варикозу. Також причинами виникнення цієї хвороби можуть бути вагітність, менопауза, вік понад 50 років, тривале стояння чи сидіння, ожиріння, спадковий фактор.

Основними симптомами варикозного розширення вен є:

  • ниюче відчуття важкості в ногах, набряки та біль у ногах, посилення болю після тривалого сидіння або стояння, зміна кольору шкіри навколо варикозної вени;
  • пекучі відчуття, неприємна пульсація, м’язові судоми в ногах, особливо вночі;
  • суха, свербляча і тонка шкіра над ураженою веною;
  • вени темно-фіолетового або синього кольору, які здаються скрученими, набряклими;
  • відчуття важкості в ногах, особливо після фізичних навантажень або вночі;
  • наявність судинних «зірочок» (сіточок).

«До лікаря варто звертатися при перших проявах варикозу. Він надасть вичерпну інформацію щодо стану пацієнта, можливих ускладнень та призначить лікування. Але коли на ногах вже виступають вени – обов’язково варто звернутися за консультацією до хірурга. У жодному разі не варто нехтувати візитом до лікаря, адже у 95% випадків варикозне розширення вен має ускладнення. Лише лікар може визначити, коли пацієнт може обійтись медикаментозним лікуванням, а коли варто оперуватися», – розповідає Мар'ян Іванович.

Використання новітніх, високотехнологічних методик та засобів оперування дозволяє фахівцям оперувати пацієнтів найбільш ощадливим методом. На сьогодні ми використовуємо для ендовенозної лазерної коагуляції вен апарат «Lika Surgeon» та спеціальний світловод до нього. Операція триває до двох годин та проводиться під контролем УЗД, і не несе для пацієнта великих ризиків.

На наступний день після операції пацієнт може йти додому, адже оперативне втручання проводиться під місцевою анестезією.

Обмеженнями для хірургічного втручання для лікування варикозу є:

- вагітність;

- інфекційні хвороби;

- загострення хронічних захворювань;

- хвороби серцево-судинної і кровотворної систем;

- інші складні патології.

Тож якщо ви помітили в себе один або декілька симптомів варикозу, варто звернутися до лікаря, котрий проведе необхідну діагностику і призначить відповідне лікування. Лікар хірург – Гвозд Мар’ян Іванович проводить прийом кожної середи з 8.00 до 13.00 години.

Перед консультацією необхідно записатися в реєстратурі за номером телефону 068-740-12-28, та обов’язково мати з собою електронне направлення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити